Почесний консул Республіки Сьєрра-Леоне в м. Києві

Відбулася зустріч делегації Республіки Сьєрра-Леоне за участі Почесного консула Людмили Русаліної з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим

12 жовтня 2016 року відбулася зустріч делегації Республіки Сьєрра-Леоне за участі Почесного консула Республіки Сьєрра- Леоне в м. Києві Людмили Русаліної з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

У ході зустрічі учасники обговорили питання експорту/імпорту, росту торговельного обігу між країнами, розширення переліку продукції для Сьєрра-Леоне (с/г техніка, злакові, добрива, курятина), зацікавленості України у продукції Сьєрра-Леоне. 

«Ми мали дуже дружню розмову. Пан Джонс у ході переговорів неодноразово зазначав, що його країна зацікавлена у розширенні переліку продукції українського АПК, що постачається у Сьєрра-Леоне. Вони зацікавлені у нашій курятині, столовому яйці та органіці. Ми зацікавлені у їхніх какао бобах та, можливо, в інвестиціях в їхню галузь тваринництва», - зазначив Міністр агрополітики.

Сьогодні основними статтями українського експорту до африканської країни є молоко та молочна продукція, продукція борошномельної промисловості. Наразі, за словами Тараса Кутового вже розпочато роботу із розширення номенклатури експорту.

Загалом же частка країн усієї Африки в загальній структурі зовнішньоторговельного обігу продукції аграрного сектору України на сьогодні складає 12,5%.

Підготовлено за матеріалами Прес-служби Мінагрополітики